lovisaclavebring

Att vara tillbaka i skolan

Jag har haft sån ångest över att komma tillbaka till skolan igen och börja i trean. Det har verkligen känts jobbigt under en lång tid under sommarlovet eftersom jag vet vilken press jag får på mig när jag är i skolan. För mig blir det liksom alltid för mycket, man ska va en bra kompis, bra familjemedlem, man ska plugga i och efter skolan och man ska samtidigt som det hinna träna och ha massa andra bollar i luften. För mig blev det helt enkelt bara för mycket i våras och under en stor del av tvåan. 

Men nu känner jag mig stark, det känns som att jag verkligen vill klara det här sista året i gymnasiet utan att känna pressen jag haft tidigare och utan att få en depression och dagar med panikångestattacker. Jag ser verkligen fram emot studenten och det har jag gjort länge nu. Jag vill bara få mina betyg, sticka till Stockholm och läsa det jag verkligen brinner för. Det känns som att mina planer i livet är självklara just nu och jag ska kämpa för att komma dit och få göra det jag vill i framtiden. 

Jag hoppas verkligen att det här skolåret kommer bli bra, och det tror jag eftersom att det är sista året. Jag vill kämpa för bra betyg, ha kul och njuta av det sista skolåret. 

Jag hoppas att alla ni som går ert sista år eller har år kvar i skolan får ett bra skolår! För det tycker jag att alla elever är värda i dagens samhälle. Vi är så starka! Och jag vet att många elever sliter sönder sig under läsåren, vilket även jag gör. Jag gör allt för att få ett bra betyg och tänker alldeles för lite på min hälsa trots att min hälsa alltid ska komma i första hand. Så ta hand om er nu för det är alla värda! 

17 augusti 2016 18:39 | Livet |

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas